Kilpailusäännöt

MISS POHJOIS-SUOMI BEAUTY - OSAKILPAILUJEN JA FINAALIN SÄÄNNÖT

1.Kilpailijoille ei ole pituus- tai painorajoituksia. Kisassa etsitään voittajaksi edustavan näköistä sopusuhtaista nuorta naista.

2. Finaalin ikäraja on 18 vuotta. Matinén järjestämiin päivällä tapahtuviin osakilpailuihin saavat osallistua 17-vuotiaat. Alle 18-vuotiaan on toimitettava viimeistään osakilpailuun saapuessaan huoltajaltaan kirjallinen osallistumislupa kisakoordinaattorille. Lupa voi olla vapaamuotoinen, päiväyksellä ja huoltajan allekirjoituksella varustettu. Mikäli osakilpailuvoittaja on Finaalipäivänä alle 18-vuotias, hän pääsee suoraan seuraavan vuoden Finaaliin.

3. Aikaisempi kilpailukokemus ei ole välttämätöntä. Kisapaikalla on koordinaattori, joka opastaa. Kilpailijan velvollisuus on toimia koordinaattorin ohjeiden mukaan.

4. Matinén järjestämiin osakilpailuihin ja finaaliin osallistuvat kilpailijat voivat olla myös naimisissa ja perheellisiä.

5. Finaaliin voivat osallistua Pohjanmaalla, Kainuussa tai Lapissa asuvat, tai ko. alueelle riittävän sidoksen, kuten esim. sukulaisuussuhteen tai opiskelupaikkakunnan omaavat, tai ko. alueella syntyneet nuoret naiset.

6. Eri osakilpailuihin voivat osallistua myös muut kuin kohdassa 5 määritellyt nuoret naiset, mikäli osakarsinnan omat säännöt sen sallivat. Mikäli osakarsinnan voittaja ei täytä määrittelyä kohdassa 5, finaalipaikan saa osakilpailussa seuraavaksi sijoittunut kohdassa 5 määritelty kilpailija.

7. Vain osakilpailun voittaja pääsee suoraan Miss Pohjois-Suomi Beauty - finaaliin. Aikaisemmin finaalin voittaneet eivät pääse finaaliin. Heille on kuitenkin sallittua osallistua osakilpailuihin.

8. Vähintään kaksi kilpailijaa pääsee finaaliin muiden osakilpailusijoitusten perusteella seuraavasti: Ne kilpailijat, joilla on määrällisesti eniten I tai II perintöprinsessa- tai yleisön suosikki-sijoituksia, pääsevät finaaliin. Mikäli sijoituksia on saman verran, ratkaisee sijoituksen arvo. Yleisön suosikki on arvoltaan neljäs sija, eli sama kuin joissakin kilpailuissa valittu III perintöprinsessa. Muilla mahdollisesti palkituilla ei ole sijoitusarvoa.

9. Kilpailijat kustantavat itse kaikki matkansa ja majoituksensa. Kilpailijat ovat itse vastuussa myös muista kuluistaan majoitus- ja kilpailupaikoilla. Näitä ovat esimerkiksi huonepalvelu, puhelut, savukkeet, makeiset, sähkeet, maksulliset TV-kanavat, alkoholi sekä virvoitusjuomat, silitys- sekä pesulakulut jne.

10. Kilpailija ei saa tuoda kisan harjoituksiin, stailauksiin tai muihin kilpailijoiden yhteisiin kokoontumisiin muita henkilöitä.

11. Kampauksista sekä kilpailumeikistä kilpailijat vastaavat itse ellei toisin ilmoiteta.

12. Mikäli kilpailussa on kampaaja ja/tai meikkaaja, ei muita kampauksia tai meikkauksia sallita eikä myöskään mainosteta.

13. Kilpailija ei saa aiheuttaa minkäänlaista huonoa julkisuutta kilpailulle. Hän ei myöskään saa antaa medialle lausuntoja kilpailusta ilman kilpailun järjestäjän hyväksyntää.

14. Kilpailijan on ilmoitettava kaikissa tapauksissa kilpailun järjestäjälle etukäteen, mikäli hän on ennen finaalia esiintynyt julkisuudessa vähissä vaatteissa tai kokonaan ilman vaatteita. Tämä ei ole este kilpailuun pääsylle, mutta kilpailun järjestäjä haluaa tietää asiasta etukäteen.

15. Jokaisen finaaliin päässeen kilpailijan tulee lähettää itsestään parhaimmat mahdolliset kasvokuvat itsestään mediatiedottamista ja yleisöäänestystä varten. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden valita kilpailun yhteydessä julkaistut kuvat.

16. Kilpailijan on pyydettävä valokuvaajalta kirjallinen lupa julkaista kuvat veloituksetta kaikissa medioissa kilpailun yhteydessä. Kilpailijan on toimitettava lupa kilpailun järjestäjälle, jos niin pyydetään.

17. Sama kilpailija voi osallistua osakilpailuihin niin monta kertaa kuin haluaa. Osakilpailuvoitto ei rajoita muihin osakilpailuihin osallistumista.

18. Kilpailija ei saa olla humalassa tai huumausaineiden vaikutuksen alainen.

19. Kilpailija ei saa käyttää omia sponsoreita. Hänen on käytettävä kilpailuissa sen virallisten yhteistyökumppaneiden tuotteita. Niitä on myöskin käytettävä kaikissa kilpailuun liittyvissä tapahtumissa, jos kilpailujen järjestäjät näin vaativat.

20. Kilpailijan on osallistuttava myöhästymättä järjestäjän järjestämiin tapahtumiin ja harjoituksiin kilpailun aikana.

21. Kilpailijoille tiedotetaan henkilökohtaisesti kilpailujen aikatauluista ja ohjeista. Aikatauluja ja ohjeita on noudatettava.

22. Kilpailija ei saa arvostella kilpailun tuomareita, heidän päätöksiään, muita kilpailijoita, kisajärjestäjää tai muuta henkilökuntaa kilpailun aikana, ennen tai jälkeen. Kaikki mahdolliset kysymykset sekä reklamaatiot on osoitettava kilpailun järjestäjälle kirjallisesti.

23. Kilpailijoiden keskustelu tuomariston kanssa on sallittu ainoastaan tuomariston haastattelussa, jonka kilpailun järjestäjä on ilmoittanut kilpailijoille. Kilpailija ei saa myöskään kysellä tuomareilta lopputuloksista. Kaikki kysymykset ovat esitettävä kilpailun järjestäjälle. Tuomariston päätökset ovat lopulliset. Lopputuloksista ei voi valittaa. Kilpailun tuomariston jäsenten nimiä ei julkaista kilpailijoille etukäteen.

24. Tuomariston haastattelussa tuomarit eivät saa kysellä kilpailijoilta mitään seksiin, politiikkaan tai uskontoon liittyviä kysymyksiä. Jos tuomariston väärinkäytöksiä huomataan, poistetaan ko. henkilö tuomaristosta sekä hänen arvostelunsa mitätöidään. Myös jonkun kilpailijan selkeän suosiminen pisteissä kotipaikkakunnan mukaan on rangaistavaa. Tällaisen selvän sääntörikkomustapauksen ilmettyä, tuomarin arvostelupisteet mitätöidään.

25. Finaalin voittaja on velvoitettu toimimaan kilpailun järjestäjän tai tämän osoittaman yhteistyökumppanin kanssa hyväntekeväisyystehtävissä 1-3 päivänä missivuotensa aikana. Hän on myös velvoitettu kruunaamaan seuraajansa.

26. Kilpailijalla ei saa olla rikosrekisteriä.

27. Kilpailijat eivät saa aiheuttaa minkäänlaista rikollisuutta kilpailun aikana, tai olla mukana osallisena sellaisessa. Jos kilpailija osallistuu rikoksiin, on hän itse vastuussa korvauksista Suomen lain mukaisesti. Kilpailija on myös itse vastuussa rikkomastaan, hävittämästään tai anastamastaan vieraasta omaisuudesta kilpailupaikalla, huom ! kiertuevaatteet ja järjestäjän kosmetiikka ! Kilpailun järjestäjä tai tuottaja eivät myöskään ole korvausvelvollisia, jos kilpailijan henkilökohtaista omaisuutta häviää, anastetaan tai rikotaan kilpailupaikalla.

28. Jos kilpailijat eivät noudata edellä mainittuja sääntöjä ja ohjeita, on kilpailun järjestäjällä oikeus hylätä kilpailija/kilpailusuoritus. Tässä tapauksessa kilpailijan on viipymättä poistuttava kilpailupaikalta.

29. Kaikki ohjeet ja säännöt suojelevat kilpailijoita, kilpailua ja sen järjestäjää sekä yhteistyöyritysten imagoa.

30. Matiné perii kilpailuun osallistuvilta 10 € osallistumismaksun. Maksu peritään osakilpailuissa ei finaalissa. Ilmoittautumisen ja kisaan kutsunnan jälkeen kisakoordinaattorille tehty suullinen, kirjallinen, tekstiviestinä tai sähköpostina tehty lupaus kisaan osallistumisesta on sitova, jolloin osallistumismaksu peritään, vaikka kilpailija jää kisasta pois. Sairauden sattuessa voit lääkärintodistuksella siirtää maksetun osallistumisen johonkin seuraavaan osakilpailuun.

31. Kaikki oikeudet sääntömuutoksiin pidätetään.

32. Kilpailun tuottaa ja omistaa Matiné Mallitoimisto. Hius & Meikkistudio. Isokatu 15, 67100 Kokkola. Puh/fax 06 8314 989. www.matine.fi